Korenje na vrtu
Zakaj mi bazilika ne raste? - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.
+1 glasovi
Baziliko sem posadil in je vzklila, sedaj pa se je njena rast ustavila. Kaj bi lahko bil razlog?
Lokacija vrta: Veliko Ubeljsko
v Vrtnine-nerazvrščeno od Vrtnar začetnik (130 točk)
 

3 Odgovori

+2 glasovi
baziliko je zelo težko vzgojiti od malega iz semena. Zanjo je značilno, da v začetku raste počasneje. biti mora na temepraturi okoli 15 oC, ne pretoplo, pa tudi prehladno ne sme biti, pazite na zalivanje, saj najpogosteje propade zaradi preveč zalivanja. zakaj se je ustavila njena rast? Lahko gre samo za počasno rast,k kot sem rekla, vam pa se to zdi kot da se je ustaila, lahko je bila na prehladnem ali premalo svetlem mestu. lahko pa ste čisto prerposto izbrali slabo zemljo. poksuite zaliti s kakšnim pripravkom na osnovi morskih alg enkrat tedensko, a ne preveč, odmerki naj bodo nizki.
od Svetovalec (16.1k točk)
+2 glasovi
Bazilika je svetlokalilnica in toploljuba rastlina. Sejemo jo v setveni substrat, ki ga pred setvijo rahlo potlačimo, da seme ne pade pregloboko. Pri 25 st. C kali 5 do 6 dni. Rastlino, v velikosti od 1 do 2 cm, prepikiramo v večje lončke in po 5 tednih presadimo na prosto. Najprimernejši čas presaditve je v sredini maja. Bazilika ne prenese hladnega in deževnega vremena. Posajena na prostem, jeseni, ob prvem mrazu propade.
od Svetovalec (10.2k točk)
+1 glasovi
Bazilika za uspevanje potrebuje dovolj visoke temperature, ki so v marcu sicer bile prisotne, trenutno obdobje hladnejšega vremena pa ji ne ustreza.
od Vrtnar začetnik (230 točk)
...