Korenje na vrtu
Zakaj mi bazilika ne raste? - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.

Zakaj mi bazilika ne raste?

+1 glasovi
Baziliko sem posadil in je vzklila, sedaj pa se je njena rast ustavila. Kaj bi lahko bil razlog?
Lokacija vrta: Veliko Ubeljsko
vprašano 25 Apr, 2014 v Vrtnine-nerazvrščeno od markonovak Vrtnar začetnik (130 točk)
 

3 Odgovori

+2 glasovi
baziliko je zelo težko vzgojiti od malega iz semena. Zanjo je značilno, da v začetku raste počasneje. biti mora na temepraturi okoli 15 oC, ne pretoplo, pa tudi prehladno ne sme biti, pazite na zalivanje, saj najpogosteje propade zaradi preveč zalivanja. zakaj se je ustavila njena rast? Lahko gre samo za počasno rast,k kot sem rekla, vam pa se to zdi kot da se je ustaila, lahko je bila na prehladnem ali premalo svetlem mestu. lahko pa ste čisto prerposto izbrali slabo zemljo. poksuite zaliti s kakšnim pripravkom na osnovi morskih alg enkrat tedensko, a ne preveč, odmerki naj bodo nizki.
odgovorjeno 26 Apr, 2014 od mpusenjak Svetovalec (16,000 točk)
+2 glasovi
Bazilika je svetlokalilnica in toploljuba rastlina. Sejemo jo v setveni substrat, ki ga pred setvijo rahlo potlačimo, da seme ne pade pregloboko. Pri 25 st. C kali 5 do 6 dni. Rastlino, v velikosti od 1 do 2 cm, prepikiramo v večje lončke in po 5 tednih presadimo na prosto. Najprimernejši čas presaditve je v sredini maja. Bazilika ne prenese hladnega in deževnega vremena. Posajena na prostem, jeseni, ob prvem mrazu propade.
odgovorjeno 29 Apr, 2014 od natalija.pelko Svetovalec (10,180 točk)
+1 glasovi
Bazilika za uspevanje potrebuje dovolj visoke temperature, ki so v marcu sicer bile prisotne, trenutno obdobje hladnejšega vremena pa ji ne ustreza.
odgovorjeno 25 Apr, 2014 od Gospod Koren Vrtnar začetnik (230 točk)
...