Korenje na vrtu
rja na paradižniku - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.
0 glasovi
Je kakšna pomoč za rjo na paradižniku? Se da še kaj rešiti? Stebla so rjava kar na dolgo. Zavedamo se, da smo sadili preveč skupaj, da je veliko vlage zaradi padavin, da je preveč senčnato zaradi velike hruške v bližini. Bi morali pravočasno špricati z modro galico? Bi priložila sliko, ma ne znam.
Lokacija vrta: Goriška
v Bolezni in škodljivci od Mojster vrtnar (410 točk)
 

1 Odgovor

+1 glasovi
običjano, če je napadeno steblo, je težko rešiti ratsline. lahko poksusite z bakrenimi listni mi gnmojili, ki nismajo akrence Coptrel ali Labicuper, in žajbljevim čajem. poškropite predvsem pos teblu, pa tudi listih trikrat zapored v pet dnevnem razmaku. če se bo ustavilo, potem nadaljujte z izmenično uporabo delafn plus skuapj z TrafosK prirpavkom en teden, naslendji teden pa Kalcijevo lsitno gnojilo, najbioljši je Lithovit. če tega ne dobite, potem lahko uporabite prifert fosfit kalij izmenično z Protifert kalcij. Če pa ne boste rešili, je tudi smielno pod rano nad listom steblo odrezati, enako tertirati saj se paradižnik obraste in je še čas za to.
od Svetovalec (16.1k točk)
...