Korenje na vrtu
Sumim murnčke, da mi požrejo vse, kar posejem (skoraj) - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.
0 glasovi

Živjo, ko grem po vrtu, se pred menoj pomika val murnčkov. Dejansko jih je tam cca 15 - 20 na m¤. Sumim jih, da mi požrejo kalčke ali pa (korenček recimo) takoj ko nastavi prve listke. Tako ni radiča, solate, korenčka, bučk... Pri miru pustijo le krompir, česen in čebulo.

Google mi ni prav veliko pomagal o navadah murnčkov. broken heart

Je možno, da so res krivi in kako se jih znebim? Polna jih je tudi trava okrog vrta.

Lokacija vrta: vipavska
v Bolezni in škodljivci od Vrtnar začetnik (200 točk)
 

1 Odgovor

+1 glasovi
najprej preverite, so to murni ali njihovi požrešni sorodniki, bramorji, kakšna je barva teh žuželk? murni načeloma ne delajo škode, bramorji pa zagotovo
od Svetovalec (16.1k točk)
Murni, preverjeno. Temno rjavi, skoraj črni. Od malih do 2cm rejenih. Od nečesa morajo živet in nekaj mi dela škodo, zato jih sumim. Žrejo tudi mlade poganjke in kalčke ali celo seme?
zanimivo, jaz imam tudi murenčke in majhne kobilice v vrtu, a nisem še opazila nobene škode, smo skačejo sem in tja; medtem ko bramor požre vse, kar je majhno; kaj pa smrdljivci, smrdenci, taki majhni hroščki vseh barv in velikosti? jaz jih imam polno, napadli so stročji fižol, kasneje se bojo spravili na paradižnike in ostale podobne plodovke, če jih ne bom ročno ulovila in pobila, ker druge rešitve ne poznam; imate kakšen nasvet?
...