Meni je najboljši domač paradižnik,češnjev in pa mesnati, vaš bo zagotovo lepo uspeval v Vipavski dolini, melancani-jajčevci so tudi super, papriko lahko gojite doma, solata in radič, da je pri roki... fižol (stročji, če marate) uspeva super zraven paradižnika, pa ne pozabite na kak ohrovt, rukolo, za popestritev solat. Zelišča so super in nekatera so trajnice, sveža dajo jedem popolnoma boljši in zdrav okus, pa se jih nikjer ne kupi svežih, ki so mnogo boljša (šetraj, žajbelj, timijan, rožmarin...)
Krompir, čebula, korenje - so tudi eko v trgovini zelo poceni, tako da raje prihranite čas in prostor.
Seveda pa je najbolj odvisno, katero zelenjavo imate pri vas radi in pa kje kupujete. Včasi pride boljša, drugič slabša ponudba v trgovini, ampak paprika, paradižnik in jajčevci imajo skoraj vedno zelo sumljiv okus in videz. Solata iz trgovine je strup, ki je gojen ne na zemlji, ampak v posodi umetnih gnojil. Srečno