Korenje na vrtu
Kaj manjka jajčevcem, ki so se sicer po saditvi lepo prijeli, sedaj pa spodnji listi rumenijo? - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.
0 glasovi
Lokacija vrta: Goriška
v Vrtnine-nerazvrščeno od Mojster vrtnar (2.5k točk)
 

1 Odgovor

+1 glasovi
zebe jih, zemlja je prehladna, zato je sprejem hranil v ratslino moten. Svetujem enkrat tedensko škropljenje s pripavki, ki vsebujejo aminokisline ali alge, več trgovskih imen je in jih imajo skoraj povsod. ko se zemlja dovolj osuši, jih okopljite, da prerahljate zemljo, preverite pa kljub temu, če niso prisotne še pršice, potem so na listih drobne, bele pikice, vbodna mesta, lahko odpadle liste proti soncu pogledate če se na njih vidijo majhni vbodi, potem gre tudi za pršico ali resarje. V trgovini kupljeni enaravni prirpavki so Laser (resarji) ali Neemazal ali prirpavki z aktiovno snovjo piretrin, poškrpoiti pozno zvečer po sončnem zahodu in ohlajene ratsline, doma narejeni pripravek iz listov rabarbare ali pelina ali vratiča.

če so novi listi lepi, zdravi, sivi, potem je vse OK upamo lahko samo vsi skupaj, da so cvetovi nepoškodovani.
od Svetovalec (16.1k točk)
Hvala za izčrpen odgovor. Izgleda, da jih res samo zebe in bomo v prihodnjih sezonah malo bolj spoštovali ledene može ter ne bomo prehitevali s saditvijo.
...