Korenje na vrtu
Zalivanje in pokrivanje posevka - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.
0 glasovi
Je mogoče priporočljivo posevek zaliti s kakim naravnim pripravkom, ki vzpodbuja zdravo kalitev in rast semen?

Kakšni tipi pokrovne folije so najboljši za posamezne vrste in čas posevka?
v Gnojenje in zalivanje od Mojster vrtnar (2.5k točk)
 

1 Odgovor

+3 glasovi
 
Najboljši
posevkov ni nujno zalivati, sama pa priporočam pri stevah v hladno zemljo zaliti s prirpavkom, čajem iz nadzemnih delov baldrijana, seme stroćnic namočiti čez noč v kamilični lai žajbljev čaj. če se bo ohladilo, kar lahko pričakujemo, pa uporabiti baldrijanov čaj ali čaj iz cvetov regrata (že cveti, naberite in posušite jih) ali cvetov ognjiča.

kar se tiče prekrivk, ne vem,, ali sprašujetet za prekrivanje zemlje med posevkom ali prekrivanje posvka zaradi mraza,

za zastiranje tal svetujem na vrtovih na prostem uporabo naravnih azstrik, torej ne folije. uporabimo seno, slamo, listje, sploh spomaldi, vendar prekrijemo tla sredi dneva, ko so ogreta, ne zvečer ali zjutraj, ko so hladna, poleti pa je najbolj primerna zastirka iz pokošene trave, seveda tudi kopriv, pa tudi iz vseh artslinskih delkov, ko posprvaljamo pridelek, iz ratlsin za zeleni podor, ko jih pokosimo...skrtaka naravni materiali bolj kakor folija. v artslinjaku pa je najboljša folija, ker preprečuje tudi zračno vlago, predlagam črno belo, tsito, ki je na eni strani bela, na drugi črna in sicer tako, a je bela stran obrnjena navzgor.
od Svetovalec (16.1k točk)
označeno od
...