Korenje na vrtu
Katere rastline so primerne za rastlinjak? - Posadi.si izmenjava znanj
  • Registracija
Dobrodošli na naprednem forumu za izmenjavo znanj Posadi.si. Seznanite se s posebnostmi foruma v kratki predstavitvi na naši spletni strani.
+1 glasovi
Lokacija vrta: kočna
v Vrtnine-nerazvrščeno od Vrtnar začetnik (200 točk)
 

1 Odgovor

+1 glasovi
v ratlsinjaku uspeva veliko ratslin, praktič no skoraj vse, vendar ne vse poleti. zgodaj spomaldi, odvisno od kraja, kejr imate rastlinjak, je to lahko tudi že januar ali februar lahko v neogrevanem arstlinjkau sejete ali presajate solato, motovilec, grah, bob, špinačo, rukolo, posadite čebulček za maldo čebulo. v marcu lahko sadite tudi kolerabico, brokoli, cvetačo, če že lahko kje kuhpite ali si sami vzgojite sadike.če vam gre skozi s kolobarjem, lahko posadite tudi nakaljen zgodnji krompir.,  konec marca lahkos sejete nizek stročji fižol in seveda peteršilj. v sredini aprila pa seveda sadimo, presajamo sadike vseh plodovk, posejemo ali posadimo sadike blitve, pora, poletni tolščlak, med plodovke zagotovo spet posadite sadike solate, ob njih pa baziliko. poleti se krasno obnese v ratslinjaku tudi dolga vigna, to je posebna, novejša stročnica, ki je dobrodošla v kolobarju.

že v juniju lahkos adimot dui endivijo, čerpav sama menim, da je nima smisla tako zgodaj saditi v rastlinjak, zadnje sajenej pa nekje v sredini avgusta. tudi kitajski kapus bo uspeval, v avgustu septmebu pa ponovno pričnemo s setvijo motovilca, špinače (lahko akr pod paradižnik), v septmebru rukoloa, azijske listnate ratsline, pa zimski tolščak. še do novembra lahko sejemo tudi ratsline za zeleni podor, kot je bela gorjušica, ki jo toplo pripročoma posejati vsakih nekaj let.

veliko je ratslin, ki bodo uspevale v ratslinjaku, gre le za to, kaj potrebujemo, kaj si želimo in predvsem, da tudi v artslinjaku upoštevamo pravila kolobarja.
od Svetovalec (16.1k točk)
...